Brodogradnja - DSCat 525

Deltex Sailing Catamaran 525 projektirao je Goran Leščić kao sportski katamaran. Rezultat je vlastitog razvoja i vrhunske tehnologije izrade. Trupovi su laminirani vakuumskom tehnikom staklom ojačane vinil-esterske smole. Jarbol, lantina, argole i spojne konzole izrađene su u tehnologiji karbon-epoxid.

Zbog jednostavnog upravljanja i minimalne potrebe za održavanjem DS Cat 525 je pogodan za individualno jedrenje, za sportske jedriličarske klubove, team-building jedrenje i regate kao i za iznajmljivanje. Obzirom da pretežito privlači mlađu populaciju naš katamaran nalazi svoju uporabu i u turističkim centrima koji žele u sezoni i vansezoni upotpuniti svoju ponudu i ekstremnim sportovima.

Osnovni model namijenjen je rekreativnom i sportskom jedrenju, a u posebnoj varijanti i ekstremnom jedrenju. Kod rekreativnog jedrenja dopuštena nosivost je 4 osobe (450 kg), a kod sportskog predviđen je za 2 člana posade. Katamaran je sklopiv i jednostavno se rastavlja i sastavlja.

Tehnički opis:

Dužina: 5,25 m, dužina preko svega 5,6 m
Širina: 2,7 m
Masa: cca 150 kg, masa svakog trupa cca 40 kg
Jarbol (karbon): 7,2 m sa križem i lantinom, te pripadajućom opremom za upravljanje jedrom i flokom
Jedro: ELVSTRÖM SOBSTAD 13 m2 katamaransko sa ukrutama, dacron,
Flok: ELVSTRÖM SOBSTAD 7 m2 , dacron, sistem autovirante Harken
Oprema: HARKEN karbonska oprema
Serijska oprema: 2 kormila, trampulin, pramčana zaštitna mreža, suhi pretinac u trupu, osnovni komplet sajli i konopa, komplet alata za sastavljanje
Dodatna oprema: vesla, šator, trapezi, rollflok, genaker, pomične kobilice, trailer, nosač motora

Deltex kompoziti su rezultat vlastitog istraživanja i razvoja tvrtke Delta Data d.o.o. koja zadržava pravo intelektualnog i tehnološkog vlasništva u potpunosti.