O nama

„Delta Data d.o.o. za nove tehnologije i usluge“ je obiteljska tvrtka osnovana 1992. godine. Osnovu djelatnosti čine proizvodnja Deltex kompozita, projektiranje, gradnja i popravak čamaca, sportskih i radnih brodova, brodica i jahti.

Razvoj tvrtke, kompozita, tehnologije i strojeva

Tijekom 2003. godine započet je razvoj materijala s ciljem poboljšanja kvalitete i zamjene inovativnim i originalnim hrvatskim proizvodom postojećih materijala baziranih na drvetu (plywood) koji su se tradicionalno koristili u brodogradnji.

Do 2005. godine samostalno su razvijeni novi kompoziti sukladno IMO i HRB pravilima bazirani na pločama upjenjenog PVC-a obloženog raznim prirodnim furnirima ili umjetnim pokrovima. Razvoj kompozita nametnuo je i razvitak i implementiranje nove tehnologije proizvodnje. Izgrađen je jedinstveni strojni park, te je započela probna proizvodnja i testiranje proizvoda u raznim uvjetima ekspoatacije. Nakon potvrđenih očekivanih rezultata započela je masovna proizvodnja Deltex kompozita.
2006. godine započjinje suradnja sa tvrtkom Metalleido Components s.r.l. s ciljem nadopunjavanja ponude „state of the art“ proizvodima u izvornom ili dorađenom obliku.

Zadani razvojni ciljevi su postignuti. Tržište je obogaćeno visokokvalitetnim kompozitima koje koriste graditeljske industrije. Učešće Deltex kompozita u njihovim krajnjim proizvodima iste čine kvalitetnijim, jeftinijim, lakšim, dugotrajnijim, jedinstvenim i prepoznatljivim.

Danas

Vizija i misija tvrtke realizira se zajedno sa klijentima koji prepoznaju Deltex kompozite kao visoko kvalitetne, ekskluzivne i jedinstvene, a ujedno i sami imaju viziju tehnološkog razvoja svojih proizvoda. Usvojena nova znanja, inovativne tehnologije, te primjena state of the artsirovina u proizvodnji Deltex kompozita jamče trajno zadovoljstvo kupaca. Isto doprinosi prepoznatljivosti, jedinstvenosti i vrhunskoj kvaliteti krajnjih proizvoda s područja brodogradnje,  graditeljstva, gradnje vlakova, avioindustrije ili najkraće rečeno, u zahtjevnim industrijama koje koriste nove tehnologije i gdje postoje zahtjevi za ekskluzivnim i visoko kvalitetnim uređenjem interijera i eksterijera.

Kvaliteta poslovanja stalno se dokazuje dosljednom primjenom implementiranog sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000, a posebice sustavom interne kontrole kvalitete usluga i proizvoda. Sustavna kontrola, ocjenjivanje i trajno unaprijeđivanje kvalitete jamče obnovljivost proizvodnje i kvalitete proizvoda i usluga. Kupcima se osigurava tehnička podrška i uvođenje u primjenu novih materijala, a stalnim klijentima-partnerima omogućava se školovanje i izdavanje Deltex Licence.
Strategija proizvodnje nalazi svoje uporište i u EU smjernicama društveno opravdane proizvodnje (npr. WaterBORNE, IMO, SOLAS) kao i u zaštiti ekoloških resursa i interesa održivog razvoja.

Za potvrdu gore navedenog, osim uspješnog plasmana na domaćem i stranom tržištu, ishodovani su certifikati strukovnih institucija: Det Norske Veritas (DNV), Germanishe Lloyd (GL) i Hrvatskog Registra Brodova (HRB-CRS).

Vizija i misija budućeg razvoja tvrtke temelje se na dosadašnjim strategijama i uspjesima u stalnom unapređenju tehnološkog razvoja novih Deltex kompozita. Osnovni kriteriji pri tome su i bit će: daljnja suradnja sa znanstvenim institucijama, usvajanje novih znanja, vrhunska kvaliteta kompozita, još manje mase (težine), prepoznatljivost, ekskluzivnost, ekološka odgovornost, povećanje proizvodnje i primjerena cijena.